Rens og pleje af ædelsten

Ædelstene kan som udgangspunkt deles op i to grupper, med forskellige grader af hårdhed.

Hårde ædelsten, som fx diamanter, rubiner eller safirer, kan rengøres med en opløsning af ¼ vaskemiddel og salmiakspiritus samt ¾ varmt vand. Pensl ædelstenene forsigtigt med en blød tandbørste, og skyl derefter med vand.

Mellemhårde og bløde ædelstene, som fx rav, obsidian eller turkis bør ikke udsættes for rengøringsmidler, men kun gnides med..

  LÆS MERE HER   

Rens og pleje af sølvsmykker

Sølv er et meget mere følsomt metal end guld, derfor er det mere tilbøjeligt til at blive misfarvet end guld. Sølv smykker kræver derfor mere vedligeholdelse end guldsmykker.

Sølvsmykker rengøres på samme måde som guld: Dyp smykket i varmt vand med sæbe eller vaskemiddel. Men husk at pensle forsigtigt med en blød tandbørste, og skyl den med rent vand..

  LÆS MERE HER   

Rens og pleje af perlesmykker

Både dyrkede perler og naturlige perler kræver særlig omhyggelig behandling, således at de bevarer deres ædle glans og fejlfri overflade.

Produkter som parfume og hårspray indeholder kemikalier, der kan ødelægge perlens glans. For at undgå dette, anbefales det at anvende disse før du tager dine perlesmykker på, så de ikke bliver udsat for kemikalierne.  

  LÆS MERE HER