Pleje af guld og sølv

Rens af guldsmykker

Guld er et relativt ufølsomt ædelmetal, der er let at rengøre.

Rengøring - læg guldet i et varmt vandbad, tilføj et par dråber opvaskemiddel, og børst det forsigtigt med en tandbørste.

Skyl derefter med rent vand og dup det tørt med en blød fnugfri klud.

Guldsmykker, der er blevet mat af at have ligget længe kan renses med en guldrens. Beskyt dine guldsmykker fra klorin eller andre stærke klorholdige rengøringsmidler. Skulle guldsmykker komme i kontakt med disse, kan det miste sin flotte farve!

For bedst muligt at undgå ridser i dine guldsmykker, så sørg for at holde dem serperat fra hinanden.

Rens af sølvsmykker

Sølv er et meget mere følsomt metal end guld, derfor er det mere tilbøjeligt til at blive misfarvet end guld. Sølv smykker kræver derfor mere vedligeholdelse end guldsmykker.

Sølvsmykker rengøres på samme måde som guld: Dyp smykket i varmt vand med sæbe eller vaskemiddel. Men husk at pensle forsigtigt med en blød tandbørste, og skyl den med rent vand.

For at undgå grimme pletter, kan det være en god idé at polere sølv omhyggeligt med en blød fnugfri klud og skulle der være en mere intens misfarvning, anbefales det at benytte professionelt sølvrengøringsmiddel.

Derudover bør sølvsmykker opbevares beskyttet mod lys, for at undgå misfarvning. Hvis dine sølvsmykker er rhodinerede, er de stort set beskyttede mod ridser og misfarvning.