Spring over

kvarts

kvarts er en sten de fleste kender til - Om de ved det eller ej, er kvarts det mest brugte mineral på jorden, og det er værd at være opmærksom på. Det har også en lang historie i brug, for videnskaben, traditioner, praktisk brug og kan findes i mange forskellige farvekombinationer alt efter forholdene krystallen har udviklet sig i. 

Viden om kvarts

Dette mineral kan findes over hele kloden, “Kvarts er et kemikalsk mix af 1 del silicone og to dele oxygen. Kvarts gror i en krystallisk struktur, i både bjerge, klipper og sten hvor mineralet forbinder de verse ting med hinanden. Kvarts i sig selv er et farveløst mineral der enten er gennemsigtig og kan ses igennem eller ej. Når andre mineraler gror sammen med den, kan farven variere, for eksempel, er den lilla farvede ametyst en type af kvarts. Ametysten er en kvarts some er blevet farvet af andre mineraler der har været tilstede under udviklingen, bla. jern i ametystens tilfælde. Citrinen - som har den gule farve er også oprindeligt en kvarts som igen fik en anden farve pga. andre mineraler der var til stede under udviklingsprocessen. Krystallerne kan sælges under alle omstændigheder, slibet eller ej (alle de skarpe og rå sidder bliver slibet ned). Men kvarts bliver også solgt delvist slibet, da mineralets rå og naturtro look også er et fantastisk syn samtidig med at den er blevet slebet så den for eksemplet kan stå oprejst.

 

Brug af kvarts krystallen

Så hvad bliver kvarts egentlig brugt til? Mildest talt alt. - Kvarts krystallerne er meget strøm ledende, og bliver derfor brugt i meget elektronik, bla. radioer, mikrofoner, robotter, urer og armbåndsure og mange flere elektroniske ting bliver mineralet brugt. - Sandindholdene kvarts bliver brugt til at lave almindeligt glas. - Selvom der ingen videnskabelige beviser er på dette udsagn, har man alligevel fundet kvarts krystallen under udgravninger af oldgamle ritualpladser, for gamle civilisationer og går udfra at krystallen er blevet brugt spirituelt og muligvis også som en “healings sten” eller energi sten.

 

 

kvarts