Hvidguld

Hvidgulds Egenskaber

Hvidguld er en blanding af helt almindeligt guld og så et andet metal, hvilket oftest er sølv.

Metallerne varmes op og blandes, så metallerne til sammen udgør noget der ligner udelukkende sølv. Dog får man stadig nogle af guldens udseendemæssige egenskaber, som er virkelig flotte og smukke.

Men hvorfor blandet sølv i guldet, når det allerede er flot, tænker mange folk. Det er bl.a. for at styrke guldet, fordi 24 karat guld er meget blødt, selvom det er rent. Når man så legerer guldet med sølv og dermed skaber hvidguld, så får man et materiale som er slidtstærkt.Når man bruger slidstærkt metal i et smykke, så er det for at undgå buler og ridser, da dette ødelægger det smukke i smykket.

Man blander oftest guldet i et målestok som hedder 8 til 18 karat. Så hver gang man har 18 karat så tilsætter man f.eks. 8 karat sølv.

Hvidguld har en meget speciel, men også vildt flot blank overflade som man ikke finder andre steder, men den varer desværre ikke evigt, men ofte længere end på andre smykker, som ikke er lavet i hvidguld.

Smykker i hvidguld

Et smykke i hvidguld er ikke noget alle har, og derfor kan man jo fint vise sit smykke frem, for nu er det jo hvidguld.

Hvidguld er der mange som vælger som vielsesring, fordi de gerne vil holde sig til noget klassisk og tidsløst. For så at gøre det lidt mere specielt, så kan man sætte en sten i kvindes ring, for det er noget af det som hvidguld passer rigtig godt sammen med.

Med sten menes der oftest en diamant, men man kan også få det med andre former for sten, som også passer godt til hvidguldens glans.

Det kan blandt andet være blå safir, som passer godt, fordi den også er en kold farve ligesom hvidguld er, som samtidig har en flot glans. Kombinere man smykker i hvidguld på denne måde, så får man en ring, som er tidsløs og dermed er smuk og kan bæres året rundt også langt ud i fremtiden.

Ønsker man at bruge en diamant i en halskæde, så er en cognac diamant noget som vil blive lagt mærke til, fordi den netop er så smuk.