Vores historie

Smykkekunsten har været i familien i mange år, præcis 6 generationer tilbage - Hvor nuværende ejer Arams tip-tip oldefar arbejdede på et værksted på en større guld fabrik tilbage i Irak, frem til 70’erne hvor den første butik blev åbnet tilhørende Arams far.

Efternavnet Sabti, blev velkendt inden for visse inderkredse og alt gik fremad for familien i mange år. I løbet af de efterkommende 30 år udviklede den første butik i familiens hjemby Basra sig til ydeligere 8 butikker på landsplan, fra Basra til baghdad og videre til Arbil.

Sidst i 90’erne, da krigen stadig var i sin tidlige fase i Irak, valgte familien at flytte til Danmark og væk fra uroen. Med mere end 30 års erfaring indenfor branchen, var det forud bestemt, at familien skulle prøve lykken igen også inden for smykkebranchen.

Så efter lang tids kamp og opsparing, blev den første butik på Vestergade i Vejle centrum åbnet i 2016, med gennemskuelige rødder der fører tilbage til stilen i Irak. Da nuværende ejer Aram begyndte på sin uddannelse som guldsmed, var han allerede facineret af smykker fra starten af - Eftersom han havde arbejdet i hans fars værksted fra da han var 10 år gammel.